Skip to content

Ervaringen van cliënten

Neem contact op

mr. J. Both, senior jurist Leaseproces
''De samenwerking met Leaseproces was perfect. Mijn dossier is uitstekend afgehandeld! De zaak heeft lang geduurd, maar we zijn blij dat we met Leaseproces in contact zijn gekomen. Nogmaals bedankt voor de afhandeling en het mooi resultaat.'
De heer Kindermann
Dexia klant
“Ik ben zeer tevreden over de afhandeling van mijn zaak. Tijdens de procedure ben ik altijd goed op de hoogte gehouden van de vorderingen. Ik bedank Leaseproces zeer hartelijk voor de goede inzet en mooie afloop!"
De heer Provoost
Dexia klant
“Ik ben de medewerkers van Leaseproces erg dankbaar voor al het werk dat zij voor ons gedaan hebben. Zonder de inzet van Leaseproces hadden wij nooit onze schade kunnen terugkrijgen."
Leo Jacobs
Dexia klant

Lees hier de persoonlijke ervaringen en reacties van onze cliënten. Velen van hen hebben net als u lang moeten wachten op de afwikkeling van het dossier tegen Dexia. Dat zij zich niet hebben laten overhalen door Dexia om in gesprek te gaan of te tekenen voor een gunstig lijkend voorstel, loont!

“Het begon met een telefoontje van iemand die zei namens Dexia te spreken. Of ik - zonder enige verplichting - wilde praten over een oplossing? De gesprekspartner van de gemaakte afspraak was uiterst vriendelijk, maar inhoudelijk slecht op de hoogte. Gelukkig werd ik bijgestaan door een jurist van Leaseproces. Achteraf heb ik begrepen dat zij mij niet meer dan € 500,- kunnen bieden, terwijl mijn schade om duizenden euro’s gaat. Als ik dat had geweten, was ik het gesprek niet aangegaan.”
De heer Rasch
"In 2001 zijn wij in zee gegaan met Spaar Select. Snel daarna stortte de beurs in. Wij bleken toen ineens een hoge schuld te hebben die nog hoger was dan onze inleg! We zaten met onze handen in het haar. Hoe konden we hieruit komen? In 2006 werden we klant bij Leaseproces en op hun advies hebben we de Duisenberg-regeling niet aanvaard. Vervolgens begon een proces van de lange adem. De rechtspraak werd steeds positiever, maar Dexia deed er alles aan om de boel te vertragen. Zij probeerde ook steeds om Leaseproces negatief weg te zetten. Maar wij besloten door te zetten en nu blijkt: De aanhouder wint! Wij hebben onze gehele schade vergoed gekregen, inclusief wettelijk rente! Daarna zaten we nog een tijdje in spanning. Zou Dexia niet in hoger beroep gaan? Uiteindelijk is dit niet gebeurd en daarmee kan het boek ‘Dexia-affaire’ eindelijk dicht. Leaseproces, hartelijke bedankt voor jullie bemiddeling, adviezen, rechtszaken en communicatie. Zonder jullie hadden we dit resultaat nooit voor elkaar gekregen. Dank!"
De heer van der Putten

De heer van Kampen

De heer Van Kampen, ging in op een uitnodiging van Dexia om een vrijblijvend gesprek aan te gaan. Na afloop ontving de heer Van Kampen een gespreksverslag waarin stond dat Dexia hem € 500 kon bieden omdat er geen juridische mogelijkheden voor een hogere vergoeding zouden zijn. Gelukkig twijfelde hij aan dit verhaal en nam contact op met ons. Uit onze gegevens bleek dat de heer Van Kampen een sterke zaak had en daarom werd er een procedure gestart. In die procedure veroordeelde de rechter Dexia tot betaling van € 10.067 aan de heer Van Kampen. Veel meer dan het bedrag dat Dexia wilde betalen. U kunt het gespreksverslag en het vonnis via deze link bekijken.

De heer Hagénus

De heer Hagénus kreeg na een gesprek met Dexia een bod van € 5.572,-. Na het starten van de procedure verhoogde Dexia haar bod met € 16.000. In afwachting van het vonnis kan Dexia veroordeeld worden tot uitbetaling van nog eens € 20.000 meer.

De heer en mevrouw Lindeboom

‘Na meer dan 14 jaar procederen in onze zaak tegen Dexia heeft het recht gezegevierd!
Dit resultaat hadden we niet kunnen behalen zonder de professionele begeleiding van Leaseproces. Vanaf ongeveer 2007 tot heden was er een perfecte samenwerking tussen en Leaseproces. Op een zeer hoog niveau, maar toch begrijpelijk voor ons als ”juridische leken” werden we uitstekend voorzien van de benodigde informatie en zeer goed op de hoogte gehouden van de vooruitgang. Ik denk dat het spreekwoord: ”De aanhouder wint”, zeker hirebij van toepassing is!

Ik wil nogmaals mijn dank uitspreken naar alle medewerkers van Leaseproces.’

Mevrouw Dekkers

In januari 2020 deed Jolanda Dekkers haar persoonlijke verhaal voor de camera’s van het programma AvroTros Radar. Door toedoen van Dexia zat zij met een torenhoge schuld. Bij Radar waarschuwt ze voor de afkooptactiek van Dexia. Jolanda: “Ze traineren de afwikkeling al jaren en hopen dat mensen in zee gaan met hun lagere aanbod om een deel van de schuld weg te strepen, omdat ze het helemaal zat zijn of acuut geld nodig hebben.”

Jolanda ging niet met Dexia in gesprek, maar koos ervoor om te wachten op een uitspraak van de rechter. Haar wachten is inmiddels beloond met een compensatie van € 59.000,-. Een bedrag dat Dexia haar anders nooit betaald zou hebben. Kijk en luister hier naar haar verhaal:

De heer Kindermann

”De samenwerking met Leaseproces was perfect. Mijn dossier is uitstekend afgehandeld! De zaak heeft lang geduurd, maar we zijn blij dat we met Leaseproces in contact zijn gekomen. Nogmaals bedankt voor de afhandeling en het mooi resultaat.’  

De heer en mevrouw Oldenkotte

Na een oproep op de radio heb ik mij samen met mijn echtgenote aangemeld bij Leaseproces. Hoewel wij lang hebben moeten wachten tot onze zaak bij de rechtbank werd aangebracht heeft Leaseproces ons steeds goed op de hoogte gehouden (eerst per post, en later digitaal per mail). Na positieve berichten over andere, vergelijkbare, zaken kregen wij begin dit jaar het goede nieuws dat de rechter ook in onze zaak een positieve uitspraak had gedaan. Hier waren wij uiteraard zeer blij mee. Zonder het deskundige werk van Leaseproces hadden wij dit nooit kunnen bereiken.

De heer Huiskes

‘Leaseproces heeft onze zaak tegen Dexia afgewikkeld. Wij zijn erg te spreken over de wijze waarop dit door Leaseproces is gedaan. De medewerkers van Leaseproces zijn altijd betrokken geweest. Wij werden zeer goed op de hoogte gehouden van de procedure door de medewerkers. Ook ontvingen wij regelmatig updates door middel van nieuwsbrieven. Deze brieven waren duidelijk en begrijpelijk voor ons. Leaseproces heeft onze belangen goed behartigd. Dit heeft geleid tot een zeer positief eindresultaat. Het beoogde geldbedrag hebben wij terug ontvangen.’

Mevrouw Heuts-Oost

‘’Op mijn bankrekening werd een aanzienlijk bedrag gestort. Dit is de afsluiting van een periode van 20 jaar procederen tegen Dexia in verband met de aandelenleaseaffaire. Ik wil hierbij mijn grote dank en waardering uitspreken voor uw deskundigheid, doorzettingsvermogen en regelmatige berichtgeving gedurende al die jaren. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak de hoop heb opgegeven dat het ooit tot een positief resultaat zou leiden. Het bedrag dat ik aantrof op mijn rekening overtrof echter mijn stoutste verwachtingen. Vaak werd mij in de afgelopen jaren door buitenstaanders verweten dat het ook “eigen schuld, dikke bult” was omdat het heel dom was geweest om met geleend geld te gaan beleggen. Het was dan moeilijk om je te verdedigen en uit te leggen dat je eigenlijk verkeerd was voorgelicht door de voorgangers van Dexia. Maar dit resultaat maakt voor mij heel veel goed. Het heeft mijn vertrouwen in de mensheid en ook het vertrouwen in de rechtsgang in Nederland weer hersteld.”

De heer Koks

‘’Na lang wachten kon ik eindelijk opgelucht ademhalen door het positieve vonnis dat in mijn zaak is gewezen. Dexia moest de volledige schade vergoeden en is gelukkig niet in hoger beroep gegaan. Hierdoor kan ik dit hoofdstuk eindelijk afsluiten. Ik ben Leaseproces uiterst dankbaar voor al hun hulp in mijn zaak.’’

De heer Smallegange

‘Na 16 jaar hebben wij de zaak eindelijk positief kunnen afronden. Wij hebben steeds vertrouwen gehad dat Leaseproces onze belangen goed, en enthousiast, zou behartigen. Na een positief vonnis van de rechtbank moest Dexia de volledige schade vergoeden. Jammer genoeg ging zij wel in hoger beroep tegen dit vonnis. Gelukkig zag Dexia in dat in bij het gerechtshof de zaak niet anders zou zijn, en heeft zij het hoger beroep ingetrokken waardoor de zaak nu definitief afgerond is.’

Mevrouw Govers-Reijnaerdts

‘’In 1999 hebben wij een overeenkomst afgesloten via de tussenpersoon Spaar Select. Na vijf jaar waren wij onze inleg kwijt en moest er nog € 15.000 aan restschuld betaald worden.

Omdat wij niet in aanmerking kwamen voor de Duisenbergregeling hebben wij ons aangemeld bij Leaseproces. Al die jaren zijn wij goed op de hoogte gehouden door Leaseproces. In 2011 heeft dit een vergoeding van de restschuld opgeleverd van bijna € 14.000,- euro. In 2016 heeft Leaseproces een rechtszaak opgestart om de inleg met rente terug te krijgen. Deze rechtszaak werd gewonnen, Spaar Select had ons niet mogen adviseren om de overeenkomst aan te gaan. Dexia moest ons bijna € 45.000,- terugbetalen aan inleg, rente en proceskosten. Dexia ging hiertegen in hoger beroep maar heeft dit uiteindelijk ingetrokken. Ik ben er van overtuigd dat dit zonde hulp van Leaseproces. Ik wil Leaseproces bedanken voor alles wat jullie voor ons en ook voor andere mensen gedaan hebben.’’

De heer en mevrouw van Zessen

“13 jaar geleden hebben wij ons aangemeld bij Leaseproces. Wij hadden de hoop dat Leaseproces ons rechtvaardigheid zou kunnen brengen door een schadevergoeding voor ons te kunnen behalen. We hebben geduldig afgewacht maar Leaseproces heeft de zaak voor ons prima afgewikkeld. Spaar Select had ons namelijk geadviseerd de overeenkomst af te sluiten en dat mocht niet, Dexia heeft ons de volledige schade moeten vergoeden, dat is meer dan we ooit verwacht hadden.”

De heer Provoost

“Ik ben zeer tevreden over de afhandeling van mijn zaak. Tijdens de procedure ben ik altijd goed op de hoogte gehouden van de vorderingen. Ik bedank Leaseproces zeer hartelijk voor de goede inzet en mooie afloop!”

De heer de Haan

“Ik heb me met een Aegon-dossier en een Dexia-dossier aangemeld bij Leaseproces en ben erg tevreden over de samenwerking. Telefonisch word ik altijd goed te woord gestaan. Mijn originele documenten worden, nadat ze in mijn dossier zijn verwerkt, netjes naar mij teruggestuurd. Leaseproces is wat ons betreft een betrouwbare partner om mee samen te werken.

Recent is mijn zaak tegen Aegon succesvol afgerond met een positieve uitspraak van de rechter. Dankzij Leaseproces heb ik mijn geld inmiddels ontvangen.

Het Dexia-dossier staat nog open. Ik heb er -door mijn goede ervaringen met Leaseproces- alle vertrouwen in dat ook deze zaak tot een positieve uitspraak zal komen.”

De heer Klessens

“Ik ben zeer te spreken over de afhandeling van mijn zaak tegen Dexia door Leaseproces. Het is de medewerkers van Leaseproces gelukt om de volledige inleg en restschuld terug te krijgen.

Leaseproces heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden van mijn zaak, zowel voor als ook tijdens de rechtszaak. Als ik vragen had kreeg ik netjes en snel antwoord, dat vond ik heel fijn. Ook toen Dexia mij buiten Leaseproces om benaderde en ik dit Leaseproces liet weten, kreeg ik meteen advies over wat ik het beste kon doen. De medewerkers van Leaseproces hebben mij goed geholpen. Ik ben blij dat ik dankzij hen hier eindelijk een streep onder kan zetten.”

De heer Garallah

“Het afsluiten van de aandelenleaseovereenkomsten heeft geleid tot verlies van vertrouwen, schulden en crisis. Leaseproces heeft mij geholpen om dit vertrouwen weer terug te winnen en mij uit deze moeilijke situatie te helpen. Medewerkers van Leaseproces stonden daarbij altijd voor mij klaar, dachten goed met mij mee en waren altijd zeer behulpzaam. Zij hebben voor mij gevochten en een duidelijk resultaat geboekt; namelijk volledige vergoeding van mijn schade.”

De heer Nieuwenhuijze

“Na 15 jaar is er voor ons een eind gekomen aan deze lange weg en dit heeft beter uitgepakt dan we ooit durfden dromen. Het heeft echt geloond om af te wachten en niet de handdoek in de ring te gooien!

Eindelijk kregen wij een positieve uitspraak van de rechter, na al die jaren van geduld. Helaas besloot Dexia toen in hoger beroep te gaan. Gelukkig heeft Dexia afgezien van de hoger beroep procedure en konden wij eindelijk de zaak volledig afsluiten.

Wij hebben het contact met Leaseproces altijd als prettig ervaren. Als Dexia ons benaderde, konden wij hen doorsturen naar Leaseproces, zodat zij voor ons actie konden ondernemen. Door Leaseproces hebben wij ons niet veel zorgen hoeven maken over Dexia. Wij wisten dat de zaak bij Leaseproces in goede handen was.”

De heer Jacobs

“Ik ben de medewerkers van Leaseproces erg dankbaar voor al het werk dat zij voor ons gedaan hebben. Zonder de inzet van Leaseproces hadden wij nooit onze schade kunnen terugkrijgen.

 Er is 20 jaar lang hard gewerkt om voor ons succesvol schadevergoeding te vorderen. Wij zijn in die tijd altijd netjes op de hoogte gehouden over de stand van zaken rondom ons dossier. Medewerkers van Leaseproces: bedankt!.”

De heer de Visser

“Ons geduld is na het lange wachten behoorlijk op de proef gesteld. Gelukkig is dit de moeite waard geweest! Na 14 jaar zijn wij eindelijk van Dexia verlost. Wij hebben de volledige inleg en restschuld terug ontvangen. Leaseproces heeft hiermee een mooi resultaat voor ons behaald.”

De heer van den Boomen

“Het heeft even moeten duren, maar het wachten heeft uiteindelijk geloond in een positief vonnis in 2018. Dexia was hiertegen in hoger beroep gegaan, maar heeft dat uiteindelijk weer ingetrokken.

 Ik ben altijd goed en op tijd op de hoogte gehouden door medewerkers van Leaseproces. Zij hebben mij altijd duidelijke informatie gegeven.”

De heer Van Rossum

“Je moet een lange adem hebben (bij ons 16 jaar), maar het is de lange zit dubbel en dwars waard. Leaseproces is volhardend. De beste keuze die we ooit hebben gemaakt. Dank aan Leaseproces.

Dankzij de gewonnen zaak, is er weer licht aan het eind van de financiële donkere tunnel. Klasse werk!”

De heer Boonen

“Ik kwam in 2007 in contact met Leaseproces. Alles werd direct goed voor me geregeld. In 2011 ontving ik een eerste vergoeding van Dexia. Deze was ver onder de maat. Leaseproces adviseerde mij om verder te procederen. Ik heb hun advies ter harte genomen en me door hen laten bijstaan. Na lang wachten, kreeg ik in 2018 eindelijk een positieve uitspraak. Dexia is hiertegen weliswaar in hoger beroep gegaan, maar heeft dit daarna weer ingetrokken.

Leaseproces heeft zich al die tijd goed voor mij ingezet. Ik had zo ver op eigen kracht niet kunnen komen. Mijn vertrouwen in Leaseproces heeft zich zeker geloond!.”

De heer Peeters

“In 2006 werd ik door kennissen aangespoord om mij toch maar in te schrijven bij Leaseproces om mij bij te staan in mijn zaak tegen Dexia. We ontvangen in 2012 een gedeeltelijke schadevergoeding. Op advies van Leaseproces is de zaak doorgezet om een volledige schadevergoeding te krijgen. Ik had de overeenkomsten namelijk op advies van Spaar Select afgesloten en Dexia had mij daarom niet mogen aannemen als klant. Leaseproces heeft de zaak voor mij aan de rechter voorgelegd.

 Eindelijk kwam in april 2020 de uitspraak van de rechter, die goed voor ons was. Ik kreeg mijn inleg en restschuld volledig vergoed. Het was een procedure van de lange adem maar al die jaren hebben wij goed contact gehad met Leaseproces over de voortgang van het hele proces. Ik had in 2006 niet kunnen voorspellen dat dit goed zou aflopen. Ik ben blij dat we bij Leaseproces zijn gebleven.”

De heer Bukkens

“Met mijn welgemeende dank voor uw inzet, ook namens mijn vrouw. We kunnen nu de resterende schuld van de destijds afgesloten hypotheek op de overwaarde van ons huis (om Dexia’s “Overwaarde Effect” te bekostigen) aflossen en houden zelfs nog een leuk bedrag over. Uiteindelijk toch nog een prettige aanvulling op ons pensioen. Zonder de deskundigheid van Leaseproces had ik dit resultaat nooit kunnen behalen.”

Mevrouw van Ham-Bruggink

“Ik ben altijd goed op de hoogte gehouden door de medewerkers van Leaseproces. Wij hebben lang gewacht op onze schadevergoeding, maar dankzij het werk van Leaseproces is dit wachten toch beloond. Wij hadden zonder Leaseproces zelf nooit een succesvolle procedure kunnen starten. Wij zijn erg blij met de gang van zaken.”

De heer de Groot

Onze cliënt Ronald Herman de Groot is benaderd door iemand die zei voor Dexia te werken en die aanstuurde op een afspraak. De heer Herman de Groot: “Met enige scepsis ben ik hierop ingegaan. Ik heb tijdens dit gesprek een voorstel gekregen waar ik niet blij van werd. Ik vond het eigenlijk een ronduit teleurstellend voorstel. Het voorstel deed geen enkel recht aan mijn situatie en stond in schril contrast tot mijn geleden schade. Ik ben dan ook niet akkoord gegaan met het voorstel. Ik was blij dat ik het gesprek niet alleen aan hoefde te gaan en voelde mij gesteund door de jurist van Leaseproces die bij dit gesprek aanwezig was. De jurist kende duidelijk mijn dossier en diende goed mijn belangen, dit gaf mij vertrouwen!’’

De heer Verheijen

“Die meneer Duisenberg zou het wel even regelen, Cliënt Johann Verheijen maar ik geloofde niet in zijn zogenaamde “Ei van Columbus”. Ik heb mij toen aangesloten bij Leaseproces. En gelukkig maar! De manier waarop ik in al die jaren op de hoogte ben gehouden was werkelijk fantastisch. Gelukkig ben ik nooit gezwicht voor de dreigende brieven van Dexia. Ik wist dat het lang zou duren, maar al in 2012 heb ik de door mij betaalde restschuld teruggekregen en nu krijg ik ook nog bijna 100% van mijn inleg terug! Alle medewerkers van Leaseproces, bedankt voor jullie tomeloze inzet!”

De heer Poelman

“Ik ben altijd tijdig en correct geïnformeerd door de medewerkers van Leaseproces. Ook over de eventuele kosten die verbonden waren aan de dienstverlening, werd ik goed geïnformeerd. Dit heb ik als zeer fijn ervaren. Ik weet dat Leaseproces voor mij heeft gestreden om het onderste uit de kan te halen. De juristen van Leaseproces stonden steeds klaar met het juiste advies. Ook als ik door Dexia werd benaderd met een aanbod, kreeg ik van Leaseproces duidelijk en helder advies over wat ik het beste kon doen. De juridische bijstand van Leaseproces heb ik altijd als zeer prettig ervaren.”

De heer en mevrouw Nelissen

“Geduld moesten we hebben, dat werd in ons intake gesprek gezegd. Naar mate de jaren verstreken werden we soms toch wat ongeduldig. Maar eind goed, al goed! Het advies wat Leaseproces ons gaf was altijd correct. We werden goed op de hoogte gehouden van de voortgang in onze zaak. Ons geduld is na 15 jaar beloond, de aanhouder wint. Dank voor jullie inzet!”

Mevrouw Berkhout

“Uit nieuwsgierigheid heb ik de uitnodiging van Dexia aanvaard en ben met hen in gesprek gegaan. Ik wilde wel eens weten wat ze te bieden hadden. Ze deden mij een erg beschamend voorstel, ik geloofde mijn oren niet. Gelukkig hoefde ik dit gesprek niet alleen te voeren. Via een telefoonverbinding was de jurist van Leaseproces bij dit gesprek aanwezig. De jurist kon mij zo bijstaan en greep in wanneer dit nodig was. Ik zou het iedereen van harte aanbevelen om het gesprek met Dexia alleen aan te gaan als er een jurist van Leaseproces bij is.”

De heer en mevrouw K.

“Na meer dan 14 jaar geduld, hebben wij dit hoofdstuk eindelijk positief kunnen afsluiten. Wij hebben altijd veel vertrouwen gehad in Leaseproces en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De communicatie met Leaseproces hebben wij als helder en duidelijk ervaren. Wij zijn goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken en we zijn goed begeleid door het gehele proces! Waarvoor dank.”

De heer Nagelkerke

“Ik ben zeer tevreden over de afhandeling door Leaseproces. Zij hebben mij goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken en na zoveel jaar is mijn zaak met een zeer positief resultaat afgesloten. Dexia moet mijn volledige schade vergoeden, een bedrag van tienduizenden euro’s. Nadat de rechtbank uitspraak heeft gedaan in 2018 is Dexia vervolgens in hoger beroep gegaan. Dexia wilde de zaak eind 2020 laten behandelen bij het gerechtshof. Uiteindelijk hebben ze door inzet van Leaseproces van afgezien en is mijn zaak definitief afgesloten.

Leaseproces heeft voor mij geweldig werk verricht!”

Familie Lindeboom

‘Na meer dan 14 jaar procederen in onze zaak tegen Dexia heeft het recht gezegvierd!
Dit resultaat hadden we niet kunnen behalen zonder de professionele begeleiding van Leaseproces. Vanaf ongeveer 2007 tot heden was er een perfecte samenwerking tussen en Leaseproces. Op een zeer hoog niveau, maar toch begrijpelijk voor ons als ”juridische leken” werden we uitstekend voorzien van de benodigde informatie en zeer goed op de hoogte gehouden van de vooruitgang. Ik denk dat het spreekwoord: ”De aanhouder wint”, zeker hirebij van toepassing is!
Ik wil nogmaals mijn dank uitspreken naar alle medewerkers van Leaseproces.’ 

Request for Call Back