In het nieuws


Januari 2020: Terugblik aandelenlease-affaire in Radar
In januari 2020 bestaat TV-programma Radar 25 jaar. In een jubileumuitzending blikten zij terug op 25 jaar onrecht. Ook de aandelenlease-affaire kwam aan bod, met daarin het verhaal van mevrouw Dekkers. Zij verloor € 43.000,- van haar inleg en kwam met een restschuld te zitten. Dankzij inzet van Leaseproces krijgt zij 100% schadevergoeding! Hier heeft zij 14 jaar op moeten wachten.

Lees het artikel van Radar op deze pagina: terugblik aandelenlease-affaire in Radar
of lees op Radar: Radar blikt terug op de grootste financiële schandalen. 

Uitzending RADAR 5 september 2016
Na jaren procederen heeft Leaseproces voor meer dan 10.000 bij haar aangesloten aandelenleasegedupeerden een grote overwinning behaald bij de Hoge Raad. Hier besteedde Radar aandacht aan in haar uitzending.
Aanbieders zoals Dexia en Aegon moeten klanten die het aandelenleasecontract via een tussenpersoon afsloten voor 100% compenseren. Deze tussenpersonen beschikten niet over de vergunning die voor advisering nodig was. De Hoge Raad rekent het de aanbieders zwaar aan dat zij toestonden dat advisering via deze tussenpersonen zonder vergunning plaatsvond. Het gevolg van de uitspraak van de Hoge Raad is dat gedupeerden hun volledige inleg inclusief wettelijke rente kunnen terugkrijgen en dat hun eventuele restschuld wordt kwijtgescholden.

De uitspraak van de Hoge Raad is ook goed nieuws voor zusterbedrijf
ConsumentenClaim dat onlangs een claim startte voor Sprintplan-gedupeerden namens Stichting PAL. Consumenten die via een tussenpersoon een Sprintplan hebben afgesloten weten met deze uitspraak al dat zij in aanmerking komen voor compensatie. Naar schatting zijn er nog circa 100.000 Sprintplangedupeerden. 

Kijk hier de uitzending van Radar terug.
Lees hier de uitspraak.

Uitzending RADAR 12 oktober 2015
Het televisieprogramma RADAR besteedde aandacht aan het door Leaseproces behaalde succes. De Hoge Raad heeft namelijk op 9 oktober 2015 een belangrijke uitspraak gedaan in de aandelenlease-affaire. Hierdoor kan een grote groep gedupeerden alsnog aanspraak maken op volledige schadevergoeding. De kern van de uitspraak is dat gedupeerden de uitkomst van een collectieve procedure mochten afwachten en dat hun vordering niet is verjaard. Belangrijke voorwaarden om van de uitspraak te kunnen profiteren zijn dat de Duisenbergregeling is afgewezen (opt-out regeling) en dat de echtgeno(o)t(e) niet heeft meegetekend op het contract.

Lees hier de uitspraak

Meer Leaseproces in het nieuws: 

Eindhovens Dagblad: Leaseproces gaat 'gewoon door' in Dexia zaak
Algemeen Dagblad: Hoop voor gedupeerden Dexia: Ik ben heel erg opgelucht
Telegraaf: Vergoeding in aandelenlease-affaire 
Nu.nl: Hogere vergoeding in aandelenlease-affaire Dexia en Aegon
Trouw: Miljoenenclaim van aandelenleasers toegekend
De Groene Amsterdammer: Rechters keuren de oplichtingspraktijken goed
De Morgen.be: Klap van 200 miljoen voor Dexia
De Tijd.be: Dexia verliest in een week 370 rechtszaken in Nederland